eMobility

Frequent gebruik van het voertuig.

Uitdagingen zijn slechts een probleem als men niet weet hoe men ze moet aanpakken. Daarom zijn we er voor onze klanten bij elke stap op weg naar eMobility. Alles met als doel de bruikbaarheid van uw eTruck te maximaliseren! Hoe bereiken we dat? Door uw vrachtwagen niet zomaar aan u over te laten, maar u een geïntegreerde oplossing ter beschikking te stellen. Dankzij ons eConsulting-proces, innovatieve digitale oplossingen, uitgebreide service en speciale trainingen vinden we het totaalpakket dat exact is afgestemd op uw behoeften.

Aangedreven door speciale Lithium-ion batterijen - met een geïnstalleerd vermogen van ongeveer 112 kWh3005 per batterijpak - is de eActros een echte krachtpatser. In zijn beide varianten met drie of vier van deze batterijen brengt hij een totaal batterijvermogen van ongeveer 336 kW3004 respectievelijk 448 kW3004 op de weg over. Met zijn energie kan de eActros afstanden afleggen tot respectievelijk 330 km3006 en 400 km3002, hoewel de precieze actieradius kan variëren naar gelang van de topografie, het rijgedrag, de buitentemperatuur, de belading en de opbouw. Met zijn goede uithoudingsvermogen is de eActros ideaal voor de eisen van het zware distributievervoer in stedelijke omgevingen.

Video 400km

Het rijbereik werd in optimale omstandigheden intern bepaald, o.a. met 4 batterijpacks na voorconditionering in gedeeltelijk geladen distributievervoer zonder aanhangwagen bij een buitentemperatuur van 20 °C.

Om de actieradius van de eActros te kunnen bepalen, moet bijvoorbeeld rekening worden gehouden met individuele factoren zoals opbouw, belading, buitentemperatuur en het gebruiksgebied. Met de actieradius-tool krijgt u eerste informatie over de toepassingsmogelijkheden van de eActros volgens uw parameters. Voor een gedetailleerdere analyse is de eTruck Ready website beschikbaar.

Model

Model image

Opbouw

Buitentemperatuur

Belasting

Inzetgebied

Uw actieradius:

0 100 200 300 400 km
0 100 200 miles
  • Het in de tool weergegeven rijbereik bij benadering werd telkens bepaald onder voorwaarden die dicht bij de realiteit staan en is o.a. afhankelijk van het individuele voertuiggebruik, de uitrusting van het voertuig en verdere externe factoren.
  • Rijbereik “tot 300 km”: De actieradius werd intern bepaald onder optimale omstandigheden, o.a. met drie accupakketten na voorconditionering in gedeeltelijk beladen distributietransport zonder aanhangwagen met een 6x2 asconfiguratie bij 20 °C buitentemperatuur en kan afwijken van de waarden die bepaald zijn volgens de Verordening (EU) 2017/2400.
  • Rijbereik “tot 330 km”: De actieradius werd intern bepaald onder optimale omstandigheden, o.a. met drie accupakketten na voorconditionering in gedeeltelijk beladen distributietransport zonder aanhangwagen met een 4x2 asconfiguratie bij 20 °C buitentemperatuur en kan afwijken van de waarden die bepaald zijn volgens de Verordening (EU) 2017/2400.
  • Rijbereik “tot 400 km”: De actieradius werd intern bepaald onder optimale omstandigheden, met inbegrip van vier accupacks na preconditionering in gedeeltelijk geladen distributievervoer zonder aanhangwagen bij 20 °C buitentemperatuur en kan afwijken van de waarden die bepaald zijn volgens de Verordening (EU) 2017/2400.
Usability content everywhere

De eActros beweegt zich soepel door tijd en ruimte. Dankzij zijn elektrische aandrijving kan hij op elk moment van de dag en nacht probleemloos in een stadsomgeving actief zijn. Want hij is niet alleen lokaal CO₂-vrij onderweg, maar ook bijzonder stil. Daarmee omzeilt hij de op geluid gebaseerde toegangsverboden voor bedrijfsvoertuigen, waarvoor tal van steden reeds plannen maken. Bij 20 km/u is hij met een volume van ongeveer 60 decibel even luid als een gesprek tussen twee personen.

Uw reis naar de wereld van eMobility begint bij uzelf – met een concept voor de elektrificatie van uw depot op basis van de routeanalyse van uw eigen voertuigen. In het kader van onze eConsulting kunnen de vastgestelde resultaten nog gedetailleerder worden geanalyseerd.

Analyseer eenvoudig of een eActros geschikt is voor uw routes zonder te rijden en bepaal hoe de eTruck voor uw vereisten kan worden gebruikt op basis van uw individuele parameters.

De website staat ter beschikking als u:

  • het eActros-potentieel van uw routes wilt testen zonder te rijden
  • routes wilt analyseren volgens individuele parameters in de tool
  • eerste informatie over de toepassingsmogelijkheden van de eActros zoekt
Content usability etruck ready mockup 01

Onze eConsultants ondersteunen u met deze tool voor een gedetailleerde routeanalyse.

Deze kan worden gebruikt als u:

  • de grenzen en specificaties van een eTruck kent
  • een idee hebt hoe en waar u de eTruck wilt inzetten
  • reeds routes vooraf bepaald hebt of nieuwe routes voor de inzet van de eTruck wilt plannen
Content usability etruck ready mockup 02

Verbeterde beschikbaarheid van voertuigen, ook voor eTrucks – ter plaatse of in de cloud. Daarom hebben we niet alleen Mercedes‑Benz Trucks Uptime op de eActros en de daarmee verbonden e-specifieke componenten aangepast, maar werken we er ook aan om onze werkplaatsen geleidelijk aan te wapenen voor de bijzondere vereisten van de eMobility. Ons beproefd, intelligent systeem verbindt de eActros, de e-specifieke Mercedes‑Benz Trucks Service en u voortdurend en registreert daarbij alle relevante voertuiggegevens – van de bandendruk over de volledige e-aandrijflijn en nu ook tot de batterijtoestand. Dit permanente overzicht van de actuele technische status van uw eActros maakt bezoeken aan de werkplaats beter planbaar en kan onvoorziene uitval voorkomen. Alles om uw werk zo efficiënt mogelijk te maken!

Omhoog