Onze trucks

eEconic

In charge for a new era.

Steden groeien. De eisen inzake mobiliteit, logistiek, milieu en levenskwaliteit nemen toe. Ons antwoord daarop is een bedrijfsvoertuig dat deze uitdagingen aankan. Dat krachtig en efficiënt is en tegelijk de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers kan verhogen. En dat duurzame oplossingen aanreikt voor de toenemende emissiebelastingen in agglomeraties. Met zijn volledig elektrische aandrijving is de eEconic de logische verdere ontwikkeling van de beproefde Econic en is hij dus uitermate geschikt voor uw gemeentelijke werkzaamheden in de stad.

Uw voordelen op een rij.

  • Korte trajecten: Voertuigen voor afvalinzameling leggen in steden gemiddeld 100 km per dag af, wat de eEconic in de meeste gevallen met slechts één acculading kan doen.1
  • Duidelijke routeplanning: De passende oplaadinfrastructuur kan gemakkelijk ter beschikking worden gesteld via vaste, planbare depot tussenstops.
  • Opladen tijdens de nacht: Door in ploegen te werken kunnen de accu 's nachts worden opgeladen. Hierdoor kunt u profiteren van goedkopere nachtstroomtarieven.
  • Veel stop-and-go: Elektromotoren hebben niet alleen een zeer goede dynamiek bij het starten, maar winnen ook energie terug bij het remmen en kunnen zo de accu opladen – sleutelwoord 'terugwinning'.
Content panorama 01 eEconic
3D-webconfigurator

3D-webconfigurator

Ontdek de eEconic virtueel! Stel uw favoriete product samen uit een groot aantal mogelijke uitrustings- en voertuigvarianten.

Meer weten

Met de eEconic gaan we veel verder dan een nieuwe aandrijving: Wij begeleiden u bij alle facetten bij de integratie in uw vloot. Klik op de punten om meer te weten te komen over onze eMobility-services.

Missie: lokaal emissievrij.

Hotspot module

eTraining

Nieuwe technologieën vereisen nieuwe praktische kennis en knowhow. Om ervoor te zorgen dat u vanaf het begin alle aspecten van elektromobiliteit leert kennen, bieden wij uitgebreide scholingen voor chauffeurs, wagenparkbeheerders en werkplaatsmedewerkers.

eTruck Service

De eEconic is altijd in goede handen bij onze talrijke Mercedes-Benz-Servicepartners. Speciaal opgeleide medewerkers voeren routinematig de nodige onderhoudswerkzaamheden uit. Bovendien komen onze mobiele serviceteams in noodgevallen ook rechtstreeks ter plaatse. En met onze digitale dienst "MB Uptime" wordt het plannen van werkplaatsbezoeken nog efficiënter.

Hergebruik van accu's

Accu's verliezen met de jaren aan vermogen. Maar dat betekent niet dat ze moeten worden afgevoerd als oud ijzer. Wij werken aan oplossingen die het mogelijk maken oude accu's op zinvolle wijze te hergebruiken.

eConnectivity

Wij verbinden de eEconic met Mercedes-Benz Uptime en andere Fleetboard-diensten die zijn afgestemd op eTrucks en laadmanagement. Dit betekent dat wagenparkbeheerders niet alleen alle relevante voertuiggegevens op elk moment centraal kunnen beheren, maar ook onderhoudstermijnen kunnen plannen en dreigende schade aan het voertuig in een vroeg stadium kunnen voorkomen dankzij slimme analysetools.

Onderhoud van de accu's

Wij zorgen ervoor dat de accu van de eEconic krachtig blijft en een grote actieradius houdt. Dit houdt in dat de gezondheidstoestand (SoH) van de accu nauwlettend in het oog wordt gehouden. Op basis van deze meetgegevens kunt u de status van uw accu altijd in de gaten houden via de service MB Uptime.

eTruck Financiering

Een groene vloot loont – met de juiste financiering zetten we vanaf het begin de juiste koers uit. Dit omvat de financiering van het voertuig en de oplaadinfrastructuur, alsook garantie- en onderhoudspakketten voor meer planningszekerheid. Natuurlijk adviseren wij u ook over de huidige financieringsmogelijkheden bij het overstappen naar accu-elektrische aandrijvingen.

eTruck Consulting

Alvorens aan de slag te gaan in de wereld van eMobility, geven wij u uitgebreid advies. Onze experts analyseren het individuele inzetscenario en voeren een routeanalyse uit. Dit houdt een nauwkeurige berekening in van de totale bedrijfskosten (TCO) voor elke klant in vergelijking met andere aandrijvingsvarianten. Bovendien ondersteunen wij u bij het vinden van een geschikte financiering.

Advies over de laadinfrastructuur

Een op maat gemaakte laadinfrastructuur in uw depot is de voorwaarde voor een probleemloze instap in de elektromobiliteit. Samen met geselecteerde partners adviseren wij u bij de keuze van het juiste laadstation voor de betreffende toepassing en de geschikte infrastructuur voor de specifieke locatie. Afhankelijk van het gebruik creëren wij individuele oplaadscenario's en ondersteunen wij bij de planning en de aanvraag. U profiteert nog vóór de aanschaf van uw eEconic van een deskundig advies over het installeren van de infrastructuur.

Een professional wordt nog beter: De eEconic is vanaf het begin nog krachtiger omdat het hoge koppel, in tegenstelling tot de verbrandingsmotor, gelijkmatig over het hele toerenbereik beschikbaar is. En er is nog een kenmerk dat de elektrische aandrijving onderscheidt: Het is aanzienlijk stiller in vergelijking. Dit beschermt chauffeurs en werknemers, maar ook omwonenden en voorbijgangers tegen lawaaioverlast. Een upgrade voor de chauffeur: de Multimedia Cockpit. Duidelijk en intuïtief te bedienen, het verlicht zijn dagelijks werk.

De eEconic heeft wel alle voordelen van zijn voorganger behouden: Hij maakt veilig en comfortabel rijden mogelijk en toont een grote wendbaarheid, zelfs met zware ladingen. Maar bovenal biedt hij, dankzij de grote en verwarmde Thermocontrol-voorruit, het best mogelijke zicht op het verkeer en kan hij bijdragen tot meer veiligheid. Dit wordt aangevuld door talrijke hulpsystemen. De lage instap en de vlakke cabinevloer maken de eEconic tot een bijzonder ergonomisch voertuig.

Model: eEconic e300 met aangestuurde naloopas. Wielbasis: 4.000 mm; Toegestaan totaalgewicht: 27 t

Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image

DirectVision-cabine

Panoramaglas met gecoate en verwarmde Thermocontrol-voorruit voor een aangenaam klimaat in de cabine en vrije zicht zonder hinderlijke condens.

Detail Zoom image

Multimedia Cockpit

Modern en intuïtief kleurendisplay voor duidelijke weergave van alle rij- en voertuiginformatie

Detail Zoom image

Vlakke doorgang

Vlakke cabinevloer voor een comfortabele doorgang voor veilig in- en uitstappen aan de van het verkeer afgekeerde zijde

Detail Zoom image

Led-koplampen

Zorgen voor goed zicht, zelfs bij slechte weersomstandigheden

Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image

eAchse met twee motoren

Motorvermogen (max./cont.):400/330 kW

Detail Zoom image

Accu

Drie accupakketten met een totaal vermogen van 336 kWh2; Laadvermogen: tot 160 kW

Detail Zoom image

Laden

Het voertuig wordt opgeladen met gelijkstroom (DC) en een laadvermogen van max. 160 kW

Detail Zoom image

ePTO

Met de ePTO wordt opbouwapparatuur voorzien van energie. ePTO High Power: Piek: ~52 kW; Cont: ~30 kW bij 50 % SOC

Detail Zoom image

Zijdelingse bodembeschermplaat

met geïntegreerde radarsensoren voor de afslagassistent verhoogt de crashveiligheid en beschermt de accu's

Meer technische informatie en tekeningen kunt u in de digitale productinformatie vinden:

Content panorama 02 eEconic
De eEconic

De eEconic

Ontwikkeld voor de stad.

Onze bijdrage aan de bescherming van het klimaat: Mercedes-Benz Trucks maakt de beproefde Econic elektrisch.

Meer informatie op de MBS World

[1] De opgegeven actieradius is voorlopig en werd berekend op basis van een interne simulatietool met aanname van optimale omstandigheden, o.a. met drie nieuwe accupacks na preconditionering in gedeeltelijk beladen toestand in de stedelijke vuilnisophaaldienst (VECTO Municipal Cycle tot 100 km) resp. in gemengde vuilnisophaaldienst (gecombineerd uit VECTO Municipal Cycle, VECTO Regional Delivery en VECTO Urban Delivery cycle tot 150 km) bij een buitentemperatuur van 20 °C en kan afwijken van de waarden die zijn bepaald in overeenstemming met Verordening (EU) 2017/2400. De werkelijke actieradius is o.a. sterk afhankelijk van het rijgedrag, het gebruiksprofiel en het type opbouw.
[2] Nominale capaciteit van een nieuwe accu, gebaseerd op intern vastgelegde randvoorwaarden. Dit kan variëren naar gelang de toepassing en de omgevingsomstandigheden.

Omhoog