eMobility

Overweldigende rijervaring.

330 kW continu vermogen, 400 kW topvermogen: Dat is de nieuwe eActros. Wie achter zijn stuur zit, mag zich verheugen op onmiddellijke, krachtige acceleraties en een soepel rijgedrag. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door zijn specifieke Mercedes-Benz e-as met twee motoren, ondersteund door een tweeversnellingsbak en een laag zwaartepunt.

Zo stil was het in een bestuurderscabine van Mercedes-Benz Trucks nog nooit. Bij volle acceleratie is het geluidsniveau van de aandrijflijn in het interieur van de eActros met 10 decibel verlaagd. In vergelijking met een gewone vrachtwagen betekent dat een halvering van het waargenomen geluidsvolume! De elektrische aandrijving heeft zelfs nog een ander voordeel: De rit wordt nog trillingsarmer en daardoor comfortabeler. Dit voorkomt vermoeidheid bij de bestuurder en kan het concentratievermogen verhogen.

Driving experience content silence
Driving experience content working

De digitale werkplek in de eActros is volledig in een netwerk geïntegreerd en intuïtief. Zijn state-of-the-art Multimedia Cockpit vormt samen met de MirrorCam uw commandocentrale en is speciaal gericht op e-relevante onderwerpen. De Multimedia Cockpit imponeert met een nieuwe, herwerkte weergave en biedt een overzicht van alle e-specifieke informatie, zoals het rijbereik op gebied van afstand en tijd, het actuele en gemiddelde verbruik in kWh/100 km en de laadstatus. Ze stelt u ook in staat om op elk moment het beste uit uw voertuig te halen.

Om van meet af aan voor de best mogelijke rijervaring te zorgen, bieden wij alle bestuurders van de eActros een reeks speciale trainingen aan, die specifiek op de bijzondere vereisten van eTrucks zijn afgestemd.Hier worden fundamentele arbeidsstappen behandeld, zoals het veilig laden van de vrachtwagen en het oproepen van e-specifieke informatie, maar vooral de omgang met de nieuwe ePowertrain en de intelligente recuperatie. Zo willen we een manier van rijden mogelijk maken die tegelijk voor een optimaal rijbereik zorgt en de batterij spaart.

Driving experience content preparation
Omhoog